Moms- eller arbetsgivardeklaration – våra experter har koll.

Deklaration är ett samlingsnamn för en inkomstdeklaration som lämnas årligen eller exempelvis en momsdeklaration som lämnas varje månad, var tredje månad eller en gång per år. En deklaration kan även vara ett begrepp på den arbetsgivardeklaration som lämnas till Skatteverket varje månad för uppbörd av skatt och sociala avgifter på lön till anställda.

Efter att bolagets affärstransaktioner bokförts och redovisningen är upprättad så att bokslutet är klart och lett till en årsredovisning eller årsbokslut är det dags att deklarera bolagets affärsställning och rapportera detta till skatteverket. Denna deklaration kallas inkomstdeklaration.

Att upprätta en inkomstdeklaration är ett sista steg i redovisningsprocessen. Vi på ekonomernas Hus hjälper såväl privatpersoner som företag med deklarationsarbetet. Att anlita en kunnig leverantör för att upprätta en korrekt deklaration lönar sig som regel alltid för dig eller ditt företag.


Vill ni veta mer om våra tjänster, kontakta Ekonomernas Hus i Karlstad på 054-771 70 00, eller maila oss via formuläret här på sidan, så kontaktar vi dig.